Ekonomi

Ziraat Katılım Bankası’ndan tarımsal üretime büyük finansman

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2023 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

Buna göre Ziraat Katılım Bankası kararında belirtilen usul, esas, limit ve oranlar dikkate alınarak 1 Ocak 2023 ortası ve 31 Aralık 2023 tarihlerinde (bu tarihler dahil) tarımsal finansmana uygulanan cari kâr payı oranlarından ve finansman üst limitlerini aşmamak kaydıyla finansman bahislerinin prestijine göre belirlenen oranlar.

Türkiye’de tarımsal üretim faaliyetlerinde bulunanlar söz konusu finansmandan yararlanabilecek.

DOĞAL AFETLER NEDENİYLE FİNANSMANIN GECİKMESİ VE TAKSİTLENMESİ

Tarımsal finansman ve finansmana ilişkin çalışmaların 1 Ocak – 31 Aralık tarihleri ​​arasında meydana gelebilecek doğal afetlerden Bankanın kendi ilke, usul ve düzenlemeleri çerçevesinde etkilenmesinin tespiti halinde ertelenebilir veya ödenebilir. vade tarihinden, hesap döneminden ve taksit tarihinden itibaren taksitler halinde. Bu kararla birlikte taksitle ödenen bedeller erteleme kapsamına alınmayacak.

Söz konusu taksit veya ertelemelerden yararlanmak isteyen gerçek veya tüzel kişi üreticilerin Tarım Sigortaları Havuzu (Tarım Sigortaları Havuzu). TARSİM) hasar tespit raporu veya il ve ilçe hasar tespit komisyonları, karar tarihinden itibaren bir ay içinde Bankaya yazılı olarak başvurmak zorundadır.

Ertelenen finansman nedeniyle başvuru süresinin sonuna kadar, borcun ertelenmesi durumunda ise erteleme süresinin sonuna kadar takip süreci başlatılmayacaktır.

Hasar tespitlerinin ve hasar oranlarının üretici bazında belirlenmesi zorunlu olacak. Doğal afetler nedeniyle oluşan zararların tespitinde TARSİM tarafından hazırlanan raporlar esas alınacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu