Teknoloji

Play Store’da Devlete Ait Uygulamalara “Etiketleme” Yapıldı

Google, Play Store’da kullanıcılar için çok yararlı olabilecek bir özelliği bünyesine eklemeyi başardı. Henüz Türkiye’ye gelmeyen bu özellik, devlete ait resmî uygulamalara etiket ekleyerek onların gerçek olduğunu kullanıcıya gösterir şekilde tasarlandı.

Google şirketi, 2023 yılının sonlarından beri kullanıcıların bilgilendirilmesini sağlayacak bir tür etiketi Play Store üzerinden test etmekteydi. Bu özellik ile devlete ait uygulamaların gerçek olduğunu kullanıcıya gösterecek şekilde işaretlenen simgelerdi.

Teknoloji devlerinden Google, bugün bu etiketleri nihayet kullanıma sunmaya başladığını duyurdu. Bu etiketler, şimdilik aralarında ABD, Almanya, Kanada, Fransa, Birleşik Krallık, Japonya gibi ülkelerinde aralarında bulunduğu 14 bölgede 2 binin üzerinde uygulamaya eklenmiş oldu. Ülkemize ise henüz bu özellik tanımlanmadı.

Kullanıcıların, Dolandırıcı Uygulamalardan Uzak Durması Sağlanmış Olacak

Şirketin bu etiketi getirmekteki ana amacı, kullanıcıların veri veya para çalma amacı taşıyan ve de hükûmet uygulamalarını taklit eden uygulamalardan uzak durmasını sağlamak istiyor. Bu tarz dolandırılma olayların ülkemiz de dahil dünya çapında çok yaşandığını bilmekteyiz. Kullanıcılar, sahte site veya uygulamaları devlete ait bir kurum sanıp dolandırıcılara paralarını kaptırabiliyor.

Google, uygulama sayfasına bir hükûmet rozeti de getirmiş durumda. Üstüne basıldığında Play tarafından onaylanmış resmî bir uygulama olduğu yazısı çıktığını görüyoruz. Yine arama sonuçlarında da uygulamanın alt kısmında bu işareti görebilmektesiniz. Bu şekilde sahte uygulamaları indirme ihtimaliniz minimuma inmiş oluyor.

Yeni özelliğin ne zaman Türkiye’de kullanıma sunulacağı belirsizliğini koruyor. Fakat geldiğinde çok yararlı olabileceğini desek yeridir. Firma zaten hâlihazırda devlete ait bir kurum olduğunu iddia eden uygulamaların önüne geçmeye dair çalışmalar yürütüyordu. Bu yeni etiketler sayesinde, kullanıcıların güvenliğini kesinlikle daha da arttıracağından eminler.

koyulhisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu