Haber

İsrail güçleri, Batı Şeria’da üç Filistinliyi öldürdü

İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’nın Tulkerim kentindeki Deyr el-Gassun’da öldürdüğü Filistinlilerin sayısının üçe yükseldiği açıklandı. İsrail güçlerinin sabah saatlerinde boldozerlerle yıktığı evin enkazından iki cesedin daha çıkarıldığı ifade edildi.

Filistin’in resmi haber ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesinin ardından, ambulans ve sivil savunma ekipleri yıkılan evin olduğu bölgeye geldi. Ardından enkaz altında kalan olup olmadığını anlamak için çalışma başlatıldı. Bugün sosyal medyaya yansıyan bir videoda, İsrail güçlerinin, yıktıkları evin enkazından çıkmaya çalışan iki genç erkeğin üzerine ateş açtığı görülmüştü. Ölenlerin kimliği henüz belli olmadı.

AMBULANSIN YAKLAŞMASINA İZİN VERİLMEDİ

Öte yandan, bu esnada İsrail güçlerinin 13 saat süren baskın ve saldırıları sırasında ateş açarak bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin vermediği ifade edildi. Yaklaşık bir saat sonra, İsrail ordusuna ait buldozer, öldürülen bir Filistinlinin cesedini evden çıkardı. Bu esnada ambulans ekiplerinin öldürülen kişiye ulaşmasına izin verilmediği belirtildi.

WAFA muhabiri, İsrail’e ait buldozerlerin, evi dört saat boyunca abluka altında tuttuktan sonra yıkmaya başladığını, bunun öncesinde de çevredeki bölgede sokağa çıkma yasağı uygulandığını aktardı. İsrail güçleri, daha önce tutuklanan ve evin enkazından sağ kurtulan ev sahibi Salma Bashir Badran’ı da gözaltına aldı. Badran’ın elleri kelepçelendi, gözleri bağlandı, sorgulandıktan sonra gözaltına alındı. İsrail güçleri, gece saatlerinde evi ablukaya almış, ardından bölgede askeri güçler ve buldozerler konuşlandırılmıştı. WAFA muhabiri, İsrail güçlerinin bölgedeki yüksek binalara keskin nişancılar da yerleştirdiğini anlattı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu