Haber

Gürcistan’da polis göstericileri dağıtmak için plastik mermi kullandı

Sputnik muhabirinin bildirdiğine göre, Tiflis’te polis özel kuvvetleri, parlamento binası önünde ‘yabancı etkinin şeffaflığı’ hakkındaki yasayı protesto eden göstericileri dağıtmak için plastik mermi ve biber gazı kullanmaya başladı.

Güvenlik güçlerinin plastik mermi ve biber gazının yanı sıra tazyikli su kullanarak protestocuları Rustaveli Caddesi’nin dışına çıkardıkları belirtildi.

Yaralanan protestoculara olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tıbbi yardım sağladıkları kaydedildi.

Yasanın ayrıntıları

Tasarı yalnızca yabancı gücün çıkarlarını destekleyen kuruluşların kayıt altına alınmasını ve bunların finansmanının şeffaflığını öngörüyor. Yasa ile söz konusu kuruluşların faaliyetlerine herhangi bir kısıtlama getirilmiyor.

Yalnızca yıllık gelirlerinin yüzde 20’sini dış bir güçten sağlayan tüzel kişiler, ‘yabancı bir gücün menfaatlerini gözeten kuruluş’ olarak kabul edebileceğini belirtiliyor.

Kuruluşun ilgili kriterleri karşılaması durumunda, tescil için Ulusal Kamu Sicili Ajansı’na kendisinin başvurması gerekirken söz konusu bu işlemin ücretsiz olduğu ifade ediliyor.

Yine söz konusu tasarıya göre, ‘yabancı gücün menfaatlerini gözeten kuruluşların’ siciline kayıtlı kuruluşların, her Ocak ayında bir önceki yılın mali beyanını elektronik olarak doldurması gerekiyor.

haber-lice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu