Haber

Dünya futbolunu sallayan skandal iddia! Barcelona yıllarca ligden men edilebilir

İspanya Futbol Federasyonu’ndan (RFEF) yapılan yazılı açıklamada, şirketin vergi beyannamelerine ilişkin soruşturma kapsamında Barcelona Kulübü’nün bu şirkete 2016-2018 yılları arasında ödeme yaptığı iddialarına ilişkin tüm belgelerin istendiği bildirildi. savcılık tarafından yürütülen Jose Maria Enriquez Negreria’ya ait.

HAKEM HAKKINDA BİLGİ ALMAK İÇİN DESTEKLENİR

RFEF, Luis Rubiales’in liderliğe seçildiği 17 Mayıs 2018’den sonra ortadaki Negreira dahil olmak üzere Hakem Teknik Kurulu’nun tüm üyelerinin yenilendiğini belirterek, bünyesindeki tüm kurumlarda çalışanların görevden alındığını garanti eden bir belgeye imza attıklarını duyurdu. RFEF dışında elde ettikleri her türlü geliri beyan etmekle yükümlüdür. Öte yandan İspanyol medyası, Barselona Teknik Hakem Konseyi eski Başkan Yardımcısı Negreira’nın 2016-2018 yılları arasında şirketine toplam 1 milyon 685 bin 142 euro ödediğini gösteren bazı faturalar yayınladı. Haberde, Katalan kulübünün, söz konusu şirkete yapılan ödemeler karşılığında her hafta maçlarını yöneten hakemler hakkında bilgi aldığı iddia edildi.

“FAVORİ BARCELONA’YA BİLGİ AKIŞI YOK”

Negreira’ya ait DASNIL 95 SL’nin vergi durumuna ilişkin Maliye kurumu tarafından başlatılan soruşturmaya savcılığın da dahil olmasının ardından İspanyol basınında dün itibarıyla Barcelona’nın yaptığı ödemelere ilişkin haberler yer almaya başladı. Catalunya SER radyosuna konuşan ve savcılığa benzer açıklamalarda bulunduğunu açıklayan şirket sahibi Negreira, Barcelona’ya sözlü danışmanlık hizmeti verdiklerini, her zaman tarafsız davrandıklarını ve lehine olacak herhangi bir bilgi akışının bulunmadığını söyledi. Katalan kulübü.

YÜZÜNÜN AÇIKLANMASI VEYA LİGİN 5 YIL DIŞINDA

Barcelona’nın şu anki lideri Joan Laporta ise haberlerin artık tesadüf olmadığını iddia ederek, gerekirse kulübün haklarını korumak için yasal girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. RFEF’in mevcut disiplin yönetmeliğine göre, hakemlere kar amaçlı ödeme yaptığı tespit edilirse, Barcelona’nın para cezasına ek olarak küme düşme ve hatta 5 yıla kadar liglerden men edilme olasılığı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu